Sagatun

Tur til Sagatun 30. mai 2023 til 1. juni 2023.

Sagatun brukerstyrte senter på Hamar er et tiltak som er opprettet i samarbeid med helsedirektoratet. Her får brukere og ansatte muligheten til å utvikle egne ferdigheter i takt med en recoveryorientert tenkning. Måten de utøver dette tilbudet er at den enkelte får en arena hvor man kan bruke sin egen erfarte kompetanse fra yrkesliv og helse-erfaringer.

Sagatun tilbyr kurs og intern utdanning slik at man i en brukerfase kan bli ansatt ved senteret. De tilbyr frivillig kontrakter hvor man kan starte opp i eget tempo. Dette gjør at mange har fått en ny yrkesvei, og mange kombinerer yrkeslivet med en utføretrygd.

Vi dro til Sagatun for å få vite mer om hvordan Sagatun styres og driftes. 31. mai ble vi invitert til en liten samling hvor representanter fra Sagatun fortalte om hvordan senteret ble til, og hvordan de jobbet seg gjennom en tøff tid med pandemi. Da mange måtte stenge ned fikk Sagatun dispans fra Kommunelegen om å holde åpent. Til tross for utfordringer overlevde senteret og har nå idag økende brukermasse.

Vi hadde også et åpent rom hvor vi fikk diskutert og løftet opp hva Sagatun betyr for den enkelte. Etter ble det byvandring hvor man kunne oppleve Hamar by, før det ble grilling og konsert på kvelden.
1. juni var vi invitert til Sagatun for mingling og utveksling av erfaringer før det ble avreise tilbake til Trondheim.

Vil du vite mer om Sagatun kan du benytte deg av denne linken; http://sagatun.no/om-oss/om-sagatun/

Skrevet av Susanne.