Kortspill på Glimt

Glimt er som kjent en møteplass for voksne over 18 år. Her finnes det flere aktiviteter å delta på. En av disse aktivitetene er kortspilling. Det går mye i «Boms», og det har blitt veldig populært å spille. For å spille «Boms» må man være minimum 3 stykker.

Alle kortene deles ut, og kløver 3 og «djevel seks» (3 seksere) er de beste kortene. Når man legger kort på bordet kan man legge singel, par, tress eller 4 like. Når man legger 4 like kort går det ut og spilleren får starte på ny. Hovedpoenget er å bli kvitt alle kortene først. Den som vinner blir president, den som kommer i midten blir nøytral og den som kommer sist blir boms – herav kortspillets navn «Boms».

Flere deltakere forteller gjerne hvordan de opplever kortspilling på glimt. De forteller at boms er sosialt og samler mange deltagere til konkurranseinstinkt som vekkes. Folk blir vill i fletta når de spiller, sier en.

Andre spill som er spennende er Mattis og Idiot.
En deltaker forteller at kortspilling er tidsfordriv, mens en annen sier at det er en fin måte å bli kjent med andre folk på. Videre forteller en deltaker at hun trives med kortspill, og liker godt å spille Boms.
Slik det ser ut nå er Boms en populær aktivitet som kommer til å bli værende på Glimt.

Skrevet av Susanne.