Udstilling på Heimdal Kunstforening

På torsdag d. 6 maj besøger vi Heimdal Kunstforening for at se udstillingen “Alle ting, sammen, for alltid”. Vi mødes kl 12.50 på Glimt og går sammen til Heimdal Kunstforening, som ligger 5 min fra Glimt.

Påmeld dig ved at ringe eller sende en sms til Glimt tlf: 92992150

Plass til max 6 personer.

Her er lidt info om udstillingen:

Det er något som mangler, något som gnir, något som lever i tingen vi finner rundt omkring, både i naturen och hemma. Det finns något i dem som snakker til oss, steiner og trær beveger seg mot ett mål vi inte fornemmer, de vokser og varer. De har en kraft vi inte finner med hverken mikro- eller spektroskop. I boken Prawiek i inne czasy fra 1996 beskriver den polske forfatteren och nobelpristagare Olga Tokarczuk nettop denna kraft.

“Dyr føler at de lever mer intenst enn planter og ting. Planter drømmer om at de lever mer intenst enn ting. Men ting varer, og dette varige er mer levende enn noe annet.“

I denna duoutstilling visar Mina Paasche & Ingunn Schumann Mosand fram verk från de senaste tre åren, verken undersøker hur ting och planter relaterar till oss menneskedyr som føler at vi lever mer intenst. Gjennom å levendegjøre ting som vanligvis virker som scenografi i våra liv skaper de en ny form for fortelling där tingen begynner å pulsere.

Mosand, som tidlegare arbetet som parykkmaker ved Nationaltheatret i Oslo, har i sin nesten alkymiske praksis blandat uensartede elementer som hun sanker sammen i sitt hverdagsliv. Flere av verken har fått titeln Conglomeratus som peker mot tingens rare sammensettninger, og som kan liknas vid Jane Bennetts begrep Assemblage som hun bruker for å beskrive hvordan ting kan agere i verden sammen med oss eller hverandre.

Paasche går i direkte dialog med trær då hon under utstillingsperioden tar sig ut i skogen och projiserer filmer på dem med hjelp av en vogn hun har skapat spesifikt for dette formålet. Vognen er kledd i et reflekterende materiale for å blende inn i skogen når den brukes. Vi får dock aldrig følgja med på dessa turer då filmene bare er menade før trærna och inte før oss. I et lydverk møter vi lyd från naturen som vi inte pleier å høre, men som antagligen er så vanlige før andre dyr att de inte legger merke til dem.

Trærne i skogen kommer kanskje att drømma om Paasches filmer i generasjoner framover, og Mosands skikkelser kan komma att påvirke omverden og oss i en lang tid. Kanskje alle ting kommer att røre varandras liv på en eller annen måte, i all evighet, sammen, for alltid.

Mina Paasche (f. 1988) studerer ved Kunstakademiet i Trondheim og har stilt ut ved blant annet Charlottenborg Forårsudstilling i København. Paasche setter ofte sammen audiovisuelle performances med andre kunstnere og musikere, og arbeider æven som VJ.

Ingunn Schumann Mosand (f. 1990) studerer ved Kunstakademiet i Trondheim og har siden hun flyttet til Trondheim varit med og startet Røyne forlag og Trondheim Art Book Fair. Mosand har tidligere arbeidet som maskør- og parykkmaker ved flere av nordens største operahus og teatre.

Arrangementet er ferdig.

Dato

mai 06 2021
Expired!

Tid

13:00 - 16:00